Advocaat inhuren voor incasso

Wanneer uw klanten hun facturen niet betalen heeft dit nefaste gevolgen voor uw onderneming.

Hoewel er een onderscheid dient te worden gemaakt tussen een aantal categorieën van klanten, is de kans groot dat u vroeg of laat zicht tot de rechtbank zult moeten wenden wanneer openstaande facturen na herhaaldelijke rappels niet betaald worden.

Als u de stap zet om een advocaat in te huren voor uw incassodossiers, kunt u hier uiteraard voor terecht bij ons kantoor die hierin gespecialiseerd is.

Naargelang het dossier, gaan wij voor een bepaald incassotraject kiezen.

Zo kan er getracht worden alsnog de debiteur te overtuigen vrijwillig tot betaling over te gaan. In andere dossiers wordt er gedagvaard, dit om geen kostbare tijd te verliezen.

U dient er rekening mee te houden dat een incassoprocedure een aantal weken of maanden in beslag kan nemen.

Zeker in internationale incassodossiers is het van belang om snel maatregelen te nemen.

Dankzij het Europees betalingsbevel kunt u een beslissing uitlokken van een Belgische rechtbank en deze beslissing rechtstreeks in het land van herkomst van uw debiteur uitvoeren zonder in het buitenland een lange, dure procedure te moeten voeren in een door uw onbekende taal.

Om u zo veel als mogelijk in te dekken, kan het belang van goed opgestelde algemene (factuur) voorwaarden niet voldoende benadrukt worden.

Vooral het bevoegdheidsbeding en het schadebeding zijn essentieel.

Met een bevoegdheidsbeding zorgt u ervoor dat u steeds kunt procederen voor de lokale rechtbank, ook al werden goederen in het buitenland geleverd of diensten in het buitenland gepresteerd.

Via het schadebeding zorgt u ervoor dat naast de hoofdsom de debiteur die nalaat tijdig uw facturen te betalen een boete zal dienen te betalen ter compensatie van de door u geleden schade. Samen met de nalatigheidsinteresten die ook voorzien kunnen worden in uw algemene voorwaarden zorgt dit ervoor dat de kosten voor u relatief beperkt blijven ingeval u tot incasso dient over te gaan.

Onze ervaren team van advocaten staat volledig te uwer beschikking om u bij te staan zowel op het vlak van incasso als wat voor het opstellen van optimale algemene voorwaarden.

Advertenties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: